Subcampions 2021!

El Molins queda segón del Interclubs.

El Foment Molins ha participat en el torneig per equips organitzat per la federació catalana d’escacs, aquest any en un format reduït per qüestions pandemials, el Molins ha participat al grup 4 de Barcelona. El nou format s’ha anomenat “Interclubs”, en substitució de la Lliga Catalana, que aquest any no s’ha pogut celebrar.

Els molinencs ja tenien ganes de tornar a jugar, fins i tot havien tingut temps d’enllustrar les peces d’escacs que estaven més netes que mai. El local de joc tornava a vibrar.

L’equip ha quedat finalment en segon lloc, a mig punt del campió, el Tres Peons, amb qui va empatar en el matx particular. Podeu veure els resultats particulars a https://escacs.cat/index.php/component/fce?op=20#idGrup=2021012&idTemp=2021&submit=true .

Voldríem mencionar la brillant actuació de l’estrella local, el Mestre Català, qui es troba a les portes de ser Mestre FIDE, que ha participat en totes les rondes, guanyant-les TOTES. Ell mateix comenta “tan a prop i tan lluny al mateix temps, quan més puges, més difícil, però també més a prop estàs”. Doncs aquest torneig li ha suposat estar per sobre dels 2400 punts d’elo català. Ens comenta que “conec gent que estava en la mateixa situació (2260 d’elo FIDE) i han fet baixades, inclús un que va arribar als 2298 i no va poder arribar a mestre Fide (FM) per dos punts (perquè cal 2300 d’elo Fide per a ser titulat Mestre Fide). Anem fent el camí, ja veurem que passa”. En Josep és actualment el 125 jugador nacional, en una llista on dels 100 primers la meitat són fitxatxes extrangers, que ni tan sols viuen a Catalunya, “El primer de la terra és Alvar Alonso Rossell num 4, el següent crec que es Carlos Albornoz (no estic segur) el num 16 i el 18 Jordi Magem”. Veiem que els seus rivals no li van possar fàcil, en aquesta posició amb blanques en Josep es va imposar:

Com a curiositat ens comenta Josep d’un dels seus rivals: “Coquard llevaba 4 de 4 habiendo ganado a dos de mis mismos rivales Álvarez 2140 y Cárdenas 2130… Lo primero que me ha llamado la atención es que anotaba en descriptivo, no en algebraico. Lógico si sé que tiene 65 años y solo juega el por equipos. No ha tenido necesidad de dar el salto al algebraico 😃
No he conseguido prácticamente nada en la apertura y en el medio juego solo llegar a un final que me parece una ligera ventaja.”

També és digne de menció l’actuació del jove Alex, qui no tenia previst jugar per haver d’anar a un programa d’intercanvi europeu d’estudiants (Erasmus), però finalment ens ha pogut acompanyar a totes les rondes fent uns resultats boníssims, que ens diuen que la cantera està en plena forma i ja tenim una nova jove promesa entre nosaltres. Fins i tot li hem penjat una partida que va guanyar amb negres al local, per a qué tothom la pugui reproduir.

La jove promesa que tots coneixem també va possar el seu gra de sorra, malgrat jugar-se el seu elevat ELO jugant contra rivals que li podien enfonsar el promig. Veiem que en Marc està ja molt aprop de ser mestre català.

No ens oblidem d’un veterà dels escacs, en Gabriel, qui despres de 20 anys d’inactivitat al taulell s’ha tornat a acostar al club i s’ha estrenat jugant aquest Interclubs i puntuant prou per a aconseguir aquest meritori segon lloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s